Admin Admin
| Konu: Rus Gelin | 2003 | Zeki Alasya - Metin Akpınar | DvDRiP XviD AC3-TRC | 694 MB | Rapid Paz Mayıs 09, 2010 10:09 am | |
| Rus Gelin | 2003 | Zeki Alasya - Metin Akpınar | DvDRiP XviD AC3-TRC | 694 MB | RapidYönetmen: Zeki Alasya Senaryo: Elvan Pektaş Deniz , Umur Bugay Görüntü Yönetmeni: Eyüp Boz Müzik: Müjdat Akgün
Oyuncular:
Zeki Alasya , Metin Akpınar , Tatsyana Tsvikeviç , Murat Akkoyunlu , Sibel Taşçıoğlu , Şafak Sezer , Bilge Şen , Nezih Tuncay , Nezih Tuncay , Ali Uyandıran , Ömer Çolakoğlu , Serdar Bordonacı , Levent Ünsal , Erdoğan Tuncel , Azer Bülbül
Türk sinemasının belki de gelmiş geçmiş en komik ikilisi olan Zeki Alasya ve Metin Akpınar’ı yeniden bir araya getiren Rus Gelin, Türk sinema sektörüne yeni adım atan bir yapımcı şirket olan “Turkfilmi”nin (Filmturk Film Prodüksiyon ve Dağıtım A.Ş.) ilk filmi. Zeki Alasya’nın yönettiği filmin konusu şöyle: Moldovya’dan gelen dünya şampiyonu güzel okçunun Türkiye adına yarışabilmesi için bir formül arayışına giren federasyon başkanı, yaşlı bir pehlivanı güzel okçuyla formalite icabı evlenmeye ikna eder. Ancak okçunun peşine bazı ajanlar takılmıştır.
Rus Gelin, Moldovyalı okçunun ajanlardan kaçışı, pehlivanın kıza aşkı ve yapılan evliliğin absürdlüğü çerçevesinde gelişen birtakım komik olayları Zeki-Metin’in alışıldık çizgisiyle ele alıyor. Geçmişte uzun soluklu bir birliktelikleri olan; ancak 90’lı yıllara pek hayırlı girmeyen Zeki-Metin ikilsi daha önce biri 1995, biri de 1999 yılında olmak üzere, iki kez ayrıldıklarını duyurmuşlardı. Hatta Metin Akpınar, 1995 yılında ayrılma gerekçelerini açıklarken "Zeki ile çalışmam, yalnız yapabileceğim işleri engelliyordu. Birlikte çevirdiğimiz filmlere bir bakın. Allahaşkına! Hiçbiri diğerinden farklı değil. Ben artık iyi bir film yapmak istiyorum" demişti. İkili 2000 yılında Güle Güle’de yeniden bir araya geldiler ve şimdi bu birliktelik Zeki Alasya’nın yönetmenliğinde buluşulan bir filmde yeniden perçinleniyor. | Filmkolik.net Resimleri Boyutlandırmıştır Orjinal Boyutunda Açmak İçin Tıklayın |
| |
|